În trecut Tiramisu se mai numea după ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: tiramisu sau în traducere din italiană ridică-mă! Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.
Ingrediente: cremă [cremă de lapte 48% (cremă din lapte proaspăt de vacă pasteurizat, cremă de lapte , stabilizator, carboximetilceluloză ), cremă vegetală (grăsime vegetală, apă, zahăr, proteine din lapte, emulgator: lecitină din soia, stabilizator: sorbitol, colorant, arome ), crema de patiserie (zahăr, amidon gelatinizat (cartof, porumb), dextroză, uleiuri vegetale (ulei de palmier, miez de palmier, nucă de cocos), sirop de glucoză, proteine din lapte, regulator de aciditate: fosfați de sodiu, dioxid de siliciu, emulgator: difosfați, agenți de îngroșare de sodiu alginat, gumă de salcâm, gumă xantan, pectine, celuloză, maltodextrină, glucoză, zaharoză, zer praf, propilenglicol, sulfat de calciu, sare, amidon modificat de tapioca, arome (naturale, vanilină), colorant: riboflavină, apă), pastă de mascarpone [ lapte praf degresat, dextroză, pudră de brânză mascarpone (3%), arome], pastă de zabaglione [(ouă, vin Marsala (conține sulfiți), zahăr, alcool, arome, coloranți: caramel simplu, caroteni, curcumină)], sirop [zahăr , apă, alcool, pastă de cafea (sirop de glucoză, zahăr caramelizat, cafea, apă, arome), cafea instant, cafea espresso (conține cofeină)], biscuiți (făină de grâu, zahăr, ou, agent de fermentare: bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, sirop de glucoză, arome, sare ).
1194 kj/286 kcal 21.2g 14.5g 28.3g 25.4g 2.1g 0.11g
Lactoză, ouă, soia, gluten. Poate conține urme de nuci, alune, susan.
Desertul conține pișcoturi, cremă mascarpone și nu în ultimul rând, ingredientul primordial, cafea.